Ja, vi kan ställa in så att samtal som kommer från växeln visar ert växelnummer eller exempelvis två siffror innan inringande numret. Om du vill se växelnumret kommer vi spara informationen om vem som har ringt i din samtalshistorik på webben. Samtalshistoriken hittar du på din användarsida.

Kontakta din administratör på företaget eller Uno Support så ställer de in nummervisningen för växelnumret åt er.

Du behöver kontakta Uno Support i god tid innan du vill använda funktionaliteten för att få rätt regler på din användare. Att ta emot samtal över wifi räknas som ”Uno Mjuk” i ringreglerna på användaren i växeln. För att kunna aktivera tjänsten krävs det att du har licensen Uno Tvilling (Mobil- och Mjuklicens).

I appen kan du välja att ringa över Wi-Fi vilket gör att du kan spara mycket pengar om du framförallt befinner dig utomlands. Aktiveringen är mycket simpel och görs direkt i appen. Hur man gör det skiljer sig en aning beroende på om du har en iOS- eller Androidenhet.

Iphone

1. Öppna Uno Mobil
  2. Svep höger så att du får fram inställningar
  3. Välj ”Endast Voip” och Logga in.
  4. Nu är du redo att ringa via Wi-Fi, det enda kravet är att du ringer direkt genom appen.

Android

1. Öppna Uno Mobil
  2. Svep höger så att du får fram inställningar
  3. Välj VoIP-läge: Endast Wi-Fi
  4. Logga in så är du igång.

Säkerställ att det fungerar genom att sätta din telefon på flygplansläge med Wi-Fi på och prova att ringa ett samtal.

Med appen kan du välja om du vill koppla samtal bevakat eller direkt. När du har ett pågående samtal går du in i Uno Mobil appen och väljer den person i din kontaktlista som du vill koppla samtal till. Väl inne på personen trycker du på koppla och får då välja mellan "Direkt" eller "Bevakad".

Klicka på bilden till höger för att förstora den.

Om du har mobillicens och vill komma igång med Uno Mobil appen behöver du ett välkomst-sms. För att få ett sådant surfar du in på tele.unotelefoni.se och loggar in med dina inloggningsuppgifter, väljer ”Applikationer” och därefter ”Skicka installations-SMS igen”.

När du mottagit ditt välkomst-SMS trycker du på länken för att komma till en landningssida med enkla instruktioner för att slutföra installationen.

Om du redan laddat ner appen via App Store eller Play Store så väljer du ”Konfigurera” för att appen ska fungera.